Alla inlägg den 24 augusti 2012

Av beccalundgren - 24 augusti 2012 10:00

Egentligen skulle det ha varit en film med i detta inlägget. En uppföljning på slalom men redigeringsprogrammet har strulat i flera dagar och imorse trodde jag faktiskt att det gick, men inte - kunde inte spara skiten. Så det får bli en uppföljning utan film. Ska försöka filma snart igen för det börjar hända saker och det börjar lika ett slalom!


Vi har kört totalt en 6 slalompass och går hela tiden framåt. Alltså egentligen finns det inte så mycket mer att säga, för det flyter på så himla bra!


Igår var vi och vallade. Ny hage (stora fårhagen, där de stora hundarna tränar, inte 25an   ). Nya får att valla på och nya uppgifter. Alltså ganska utmanande för masken och ojojoj vad han har tänt på att driva! Vi tränade på hämt och fråndrivning. Han kan, men inte alltid när jag vill, det sista han gjorde t.ex, var att smita från mig och göra ett skitsnyggt hämt. I hämtträningen var han seg (som han varit i 25an) ville inte gå runt utan ville hellre driva. Lyssnade dåligt på come bye och away. Var riktigt frustrerad ett tag och visste inte riktigt hur jag skulle bära mig åt för att han skulle få fart och gå runt. Tur att Thomas var med och kunde hjälpa. Men vi behöver defenitivt gå en kurs snart. Drivningen gick bättre, jag som inte tajmade riktigt bra och hade mekaniska svårigheter men Dax gjorde det bra. Han fick även tillåtelse att springa runt fåren och stoppa dom när de fick drag och börja springa (så att han skulle börja röra sig mer på flankerna och tycka det var lite kul att springa runt dom också. Det blir nog bra bara vi får fortsätta träna.


Extra fint var det när han gick på fåren första gången och skulle få känna på dom (vanligt fritt balansarbete). Han kände jättefint efter och jag har aldrig några får i knäna.

Ovido - Quiz & Flashcards